Hackathon 2023 - After event post

May 8, 2023

Ολοκληρώθηκε το 5o Hackathon Serres 2023

Hackathon 2023 promo

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Hackathon Serres με θέμα “Algorithms in practice” το Σάββατο 06 και την Κυριακή 07 Μαΐου 2023 στο ΔΙΠΑΕ Σερρών (πρώην ΤΕΙ Κ.Μ.) που διοργανώθηκε από την τεχνολογική κοινότητα Σερρών SerresTech.gr και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ Σερρών.

8 Ομάδες και συνολικά 28 άτομα από το ΔΙΠΑΕ Σερρών, το ΠΑΜΑΚ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαγωνίστηκαν για 42 συνεχείς ώρες υλοποιώντας εφαρμογές ανοιχτού κώδικα σε ένα κλασικό πρόβλημα “ακριβούς κάλυψης επιπέδου” (Exact Cover) που τέθηκε.

Στον φετινό διαγωνισμό οι διαγωνιζόμενοι πήγαν πίσω στο 1981 ως μέλη της ομάδας R&D σε ένα εργοστάσιο παραγωγής διακοσμητικών πλακιδίων τοίχου. Στο εργοστάσιο αυτό μια παλιά μηχανή κοπής πολλά απορρίμματα πλακιδίων με “περίεργο σχήμα”. Τα σχήματα δεν είναι άλλα από αυτά που αποτελούν το γνωστό στους μαθηματικούς κύκλους “Pentomino”. Οι Ομάδες, λοιπόν, είχαν σκοπό να επιλύσουν με αλγοριθμικό τρόπο ένα Pentomino και να παρουσιάσουν με γραφικό τρόπο τις λύσεις τους ακολουθώντας βήματα και απαντώντας σε συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Winner team app screenshot

Στιγμιότυπο εφαρμογής που δημιουργήθηκε από τη νικήτρια Ομάδα.

Στους νικητές δόθηκαν χρηματικά έπαθλα και μετάλλια καθώς και έκπτωση 25%+ στα δίδακτρα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής, stickers και αναμνηστικό.

TeamPtsSource codeTypeLanguage
HyperPunks2301, 2WebsiteJava, JS, HTML/CSS
Open Source UoM2221WebsiteJS, Python
Ang-lia1281WebsiteJS, HTML/CSS
Code Breakers1001WebsitePython, HTML/CSS
Algoria201WebsiteJS, HTML/CSS
NULL951LibraryC++

Πίνακας 1. Οι βαθμολογίες (από σύνολο 350pts) και διάφορα στοιχεία για τις Ομάδες.

1st team photo

Στην 1η θέση η τετραμελής Ομάδα HyperPunks από το ΔΙΠΑΕ Σερρών με βαθμολογία 230350.

2nd team photo

Στην 2η θέση η τετραμελής Ομάδα Open Source UOM με βαθμολογία 222350.

3rd team photo

Στην 3η θέση η διμελής Ομάδα Ang-Lia με βαθμολογία 128350.

Την διοργάνωση υποστήριξαν πλήθος τοπικών και όχι μόνο εταιρειών, φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης και εθελοντών. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για την υλική και έμπρακτη συμπαράσταση τους.

Sponsors

Οι χορηγοί του SerresHack 2023 χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα υπήρχε hackathon!

Οι χορηγοί του Hackathon 2023:

Δείτε εδώ αναλυτικά: